"Nema razmimoilaženja sa Vučićem"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da nema razmimoilaženja sa Aleksandrom Vučićem i da nema tačke o kojoj su njih dvojica imali različito mišljenje.

Izvor: Beta, Blic

Sreda, 19.09.2012.

23:38

Default images

Dačić je naveo da između njega i prvog potpredsednika Vlade Srbije nije bilo razdora ni u borbi protiv korupcije, niti o političkim pitanjima.

"Ne postoje bilo kakvi problemi kada je reč o borbi protiv kriminala i korupcije. Moramo biti obazriviji kada govorimo o odnosima u vladajućoj koaliciji, jer ispada da postoje sukobi između SPS i SNS. Postoje sukobi, ali oko toga ko će biti bolji. Nikakav drugi sukob ne bi trebalo da postoji. Ako postoji, ova Vlada sigurno više neće postojati", rekao je Dačić za Blic.

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije negirao je da su najavljene istrage poslovanja preduzeća koja su vodili kadrovi te stranke početak sukoba socijalista i naprednjaka.

Dačić je naveo da Elektroprivredu Srbije nisu vodili ljudi iz SPS-a, a da se o poslovanju Srbijagasa, na čijem je čelu njegov bliski saradnik Dušan Bajatović, "nikakve istrage ne postoje".

Premijer i ministar unutrašnjih poslova ponovio je i da SPS nije povezan sa Agrobankom.

"Čak je napisano da je novac iz Agrobanke završavao u SPS-u, što je čista glupost. Korist od Agrobanke imali su drugi. Istraga je usmeravana kraku za koji se mislilo da je povezan sa SPS, ali oni nemaju nikakve veze sa nama", rekao je Dačić. Dodao je da je taj "krak" uhapšeni vlasnik Habitfarma Radoslav Lale Sekulić, ali da on "nema nikakve veze" sa SPS, osim što poznaje ljude iz prošlosti sa kojima je zajedno radio i koji su i danas na političkoj sceni.

Dačić, međutim, nije imenovao te ljude.

"Taktički je veoma dobro zavarati trag, preusmeravati", rekao je Dačić.

Upitan da li Vučić zavarava trag, Dačić je odgovorio da ne misli na njega, nego na ranije istrage koje su vešto usmeravane prema manjim partijama vladajuće koalicije da bi se male stranke držale pod kontrolom.

"To je manir koji se nije pokazao uspešan. MUP i policija će raditi sa drugim službama, sa Biroom za koordinaciju bezbednosnih službi,
koji vodi Vučić. Verujem da će buduće istrage biti lišene političkog dela", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: