Novi Sad: Ko je koga zaposlio?

Novi i stari funkcioneri Novog Sada “barataju” različitim informacijama kada je reč o neracionalnom zapošljavanju u javnom sektoru u tom gradu.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

23:18

Default images

S druge strane, u sindikatima kažu da se to dešava svaki put kada se menjaju koalicije na čelu grada.

Pravo stanje stvari će možda biti poznato do sledeće sednice gradske skupštine, koja je zakazana za petak.

Posle srdačnog rukovanja u večeri smene vlasti u Novom Sadu pale su i ozbiljne optužbe o pravom "cunamiju" u javnim preduzećima. Prema grubim procenama, bivša koalicija je u avgustu zaposlila oko 500 novih radnika. Samo “Gradsko zelenilo” je dobilo preko 100 novozaposlenih, tvrdi novi gradonečelnik Miloš Vučević.

Iako je novi gradonečelnik za masovna zapošljavanja direktno optužio predstavnike bivše vlasti, Igor Pavličić nije bio spreman da odgovori na pitanja o tome. Iz gradskog odbora DS-a stiglo je saopštenje u kojem se navodi koliko je, prema njihovim tvrdnjama, zaposleno ljudi u prethodnom periodu:

“U Javnom komunalnom preduzeću ‘Čistoća’ ukupan broj zaposlenih od jula do avgusta je smanjen za 11, s tim što je 32 radnika, koji su bili angažovani preko omladinske zadruge, dobilo status zaposlenog na određeno vreme.

U JKP ‘Poslovni prostor’ zaposleno je dvoje novih radnika, dok u ‘Gradskom zelenilu’ nije bilo novih zaduženja i isplaćene su dve plate svim angažovanim i zaposlenim licima. Takođe, zbog potreba posla, u JKP ‘Informatika’ je u poslednjih mesec posao dobilo dvoje radnika.

Neosnovan je strah da može doći do bilo kakve štete po Grad Novi Sad.”

U sindikatu zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti nisu začuđeni ponašanjem bivših gradskih funkcionera i dodaju da je najveći problem taj što se zapošljavaju kadrovi stranaka u administraciji, dok je radnika sve manje.

Još uvek nije poznat tačan broj novozaposlenih - čekaju se izveštaji novih vršilaca dužnosti direktora u svim gradskim preduzećima. Potom, na red će doći rebalans novosadskog budžeta, u kojem mora biti pronađen novac - ili za plate ili za otpremnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: