Tetovo: Zbog albanske himne na sud

Tužilaštvo u Tetovu pokrenulo je postupak za otkrivanje odgovornog za intoniranje himne Albanije na početku školske godine na državnom Univerzitetu u Tetovu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.09.2012.

21:43

Default images

Državni tužilac Ljupčo Švrgovski je izjavio makedonskim medijima da će tužilaštvo u Tetovu, na osnovu preslušanog snimka formulisati novi predmet za krivično delo izazivanje rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Biće ispitano ko je bio organizator proslave prvog akademskog časa na ovom univerzitetu u prošli ponedeljak i po čijem nalogu je intonirana albanska himna.

Tužilaštvo će tražiti od MUP-a da obezbedi informaciju o tome koja osoba je odgovorna za puštanje himne. Tražiće se i drugi dokazi kao što je snimak kamera koji su registrovale prepuni amfiteatar tetovskog univerziteta gde je, u prisustvu zamenika ministra za obrazovanje Safeta Nezirija, odjekivala himna druge države.

Neziri je u ponedeljak izjavio da se ne radi o himni Albanije, već da je to himna albanske zastave i da to ne predstavlja provokaciju na etničkoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: