Odloženo iseljenje Roma iz "Borca"

Prinudno iseljenje Roma iz napuštenih hala fabrike "Borac" na Novom Beogradu danas je odloženo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

17:06

Default images

Aktivisti nevladinih organizacija koje podržavaju romske porodice, rekli su da su stečajni upravnik fabrike, sudski izvršitelj i pripadnici policije postigli neformalni dogovor o odlaganju iseljenja.

Većina porodica koje žive u fabrici prethodno je iseljena iz Belvila i drugih neformalnih naselja u gradove i opštine na jugu Srbije, ali im tamo nije bio obezbeđen odgovarajući smeštaj pa su se vratili u Beograd, saopštila je nevladina organizacija Praksis (Praxis).

Najavljeno iseljavanje, pored predstavnika nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava izbeglica, interno raseljenih i pripadnika manjina Praxis i Regionalnog centra za manjine, pratila je i Organizacija za zaštitu prava Roma iz Budimpešte (ERRC).

Romske porodice uselile su se u prazne hale preduzeća "Borac" u kome je pokrenut stečajni postupak početkom oktobra 2010. godine. Imovina firme je u junu ove godine prodata za jedan i po milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: