Traže smene u javnim preduzećima

Predlog Odbora za imenovanje o smeni direktora u većini javnih preduzeća i ustanova u Nišu upućen je odbornicima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

15:28

Default images

Oni će se sutra izjašnjavati hoće li o tome odlučivati odmah ili će te tačke biti odložene za naredno zasedanje.

Sednica Skupštine grada zakazana je za 18. septembar, pre nego što je održana sednica Odbora za imenovanje, sa obimnim dnevnim redom, pa sa eventualno pridodatim tačkama o smenama i imenovanjima novih ljudi u javnim preduzećima i ustanovama zasedanje bi moglo da potraje i više dana.

Odbor za imenovanje Skupštine grada predložio je smenu direktora u većini javnih preduzeća i ustanova prošlog vikenda i imenovanje vršilaca dužnosti do raspisivanja konkursa.

Predložena je smena direktora koje je birala Demokratska stranka, a jednom broju direktora zamera se nekontrolisano zapošljavanje novih radnika na osnovu partijske pripadnosti ili rođačkih veza.

Do promena na čelu javnih preduzeća i ustanova doći će i tamo gde su direktori iz stranaka vladujuće većine (URS i SPS) podneli ostavke zbog prelaska na nove dužnosti.

Vladajuću većinu u Nišu čine Srpska napredna stranka, koja nije imala svoje kadrove na čelnim mestima u javnim preduzećima i ustanovama do sada, kao i URS i socijalisti, koji su na vlasti sa demokratama bili u prethodne četiri godine.

Biografije kandidata su više nego zanimljive. Kako B92 saznaje, za direktora Vodovoda predložen je Ivica Veličković, po zanimanju tapetar.

Za direktora direkcije za javni prevoz predložen je Miljan Jovanović - protiv koga se vodi krivični postupak u vezi sa aferom "Ličnost godine". On je 2007. godine izabran za "Ličnost godine", ali se kasnije ispostavilo da je najveći broj SMS poruka podrške njegovom izboru stigao sa službenih telefona Parking servisa, čiji je u to vreme bio direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: