Četiri inkubatora isporučena Čačku

Bitka za porodilišta nastavljena je i u Čačku, uručivanjem četvrtog inkubatora, koji je nabavljen u akciji "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

11:59

Default images

Fond B92 će nastavak ove kampanje promovisati i na "Kupusijadi", koja se danas završava u Mrčajevcima.

Sva prikupljena sredstva biće usmerena u nabavku neophodne opreme za porodilište u Čačku.

Akcija Fonda B92 Bitka za bebe, donela je Zdravstevnom centru "Dragiša Mišović" u Čačku četiri inkubatora nove generacije, čiji su donatori Mocart kladionice. Zoran Puhač predstavnik ove kompanije kaže da će oni i ubuduće podržavati humanitarne akcije.

"Ovim putem mi apelujemo na druge kompanije i pojedince koji su u mogućnosti da pomognu, pre svega, ovakve akcije koje poboljšavaju onaj istinski koren, začetak života, koji svakako je u porodilištima i pomaže se onima, koji su u prvim koracima života najnemoćniji", rekao je Zoran Puhač.

A da je nastavak akcije i bitka za porodilišta zaista bila neophodna, potvrđuje i načelnica ginekologije u Čačku, dr Danica Radosavljević, čije odeljenje ima u upotrebi opremu koja je više za muzej.

"Imamo tri porođajna stola. Jedan je sto star 30 godina, ostala dva preko 50. Znači potreba za porođajnim stolovima je velika. Treba nam sto za carske rezove, operacioni sto", kazala je dr Danica Radosavljević, načelnica Ginekologije ZC "Dragiša Mišović" Čačak.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić najavio je da će se i Grad aktivnije uključiti u nabavku opreme za porodilište, dečije odeljenje, ali i druge potrebe Zdravstvenog centra u Čačku.

"Grad će izdvojiti sredstva za nabavku jednog vozila za prevoz pacijenata za dijalizu. To je početak samo pomoći, nadam se da ćemo sledeće godine u budžetu za 2013. godinu opredeliti značajna sredstva, naravno za nabavku opreme koja bude neophodna i koju budu iskazali zaposleni u Zdravstvenom centru u Čačku", rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

Direktor Fonda B92, Veran Matić kaže da je za budućnost Srbije neophodna bitka za svih 52 porodilišta, kako bi antikviteti medicinske opreme otišli u muzej, a savremena oprema obezbedila sigurnost roditeljima i bebama.

"Ovde vidimo i reanimacioni sto koji je pronađen u jednom magacinu u Požegi, pre, ne znam, 10 - 15 godina sigurno i koji je tada već bio otpisan, ja mislim. On je ovde u upotrebi i zaista oni ljudi koji rade na takvoj opremi zaslužuju svako priznanje. Ali da bi zaista bili sigurni i u kvalitet onoga što oni rade, što mogu da pruže, svakako je neophodna savremena oprema", rekao je direktor Fonda B92 Veran Matić.

Fond B92 biće prisutan i na tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada" u Mrčajevcima, kako bi i veći broj građana mogao da se priključi ovoj akciji, a sva prikupljena sredstva namenjena su nabavci opreme za porodilište u Čačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: