Konuzin: Veterani zaboravljeni

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin oprostiće se i od SUBNOR-a, rekavši da su veterani u ovoj zemlji zaboravljeni.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

21:18

Default images

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin odazvao se danas, pred odlazak iz Srbije, pozivu SUBNOR-a da se oprosti od predstavnika tog saveza, napominjući da su u njegovoj zemlji veterani heroji prema kojima država i društvo odnose s velikim poštovanjem.

"Kako sam razumeo, ovde je bilo gotovo zaboravljeno da veterani postoje", rekao je Konuzin.

Ruski ambasador je takodje primetio da je, po dolasku u Srbiju pre četiri i po godine, bio veoma iznenadjen malim brojem Srba koji su slavili Dan pobede i dodao da je smesta postavio sebi zadatak da Srbiji vrati tradiciju obeležavanja 9. maja i Dana oslobodjenja Beograda 20. oktobra.

Podsećajući da je 2009. godine tadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev boravio u Srbiji povodom 65. godišnjice oslobodjenja Beograda, Konuzin je izrazio nadu da će tradicija obeležavanja godišnjica pobede na državnom nivou ostati tradicija u Srbiji. Predsednik republičkog odbora SUBNOR-a Miodrag Zečević uručio je ruskom ambasadoru plaketu zahvalnosti, napominjući da je Konuzin jedini bio s tom organizacijom "kada su protiv nje bile i sve političke opcije i država".

"Konuzin je učinio za Srbiju više nego mnoge srpske strukture", rekao je Zečević i zahvalio ambasadoru na podršci i odbrani od "reakcionarnih snaga koje deluju ne samo u Srbiji već i u svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: