"Hoće li sud odustati od Džajića?"

Odbrana Dragana Džajića upitala je sud i tužilaštvo da li će odustati od suđenja njihovom branjeniku s obzirom na najavljene izmene krivičnog zakonodavstva.

Izvor: Beta

Petak, 14.09.2012.

12:23

Default images

Sudija Danko Laušević rekao je da to nije pitanje za njega, dok je zamenik višeg tužioca Jelena Katić samo slegla ramenima.

Jedan od branilaca Velislav Milutinović želeo je da zna da li tužilaštvo namerava da odustane od postupka koji se protiv Džajića vodi za oduzimanje imovine, podsećajući da su nadležni najavili izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Odbrana bivšeg predsednika FK Crvena zvezda koja bi, prema najavama, uskoro trebalo da se vrati na čelnu funkciju u Crvenoj zvezdi, smatra da bi tužilaštvo trebalo da odustane i u odnosu na krivično delo zloupotreba službenog položaja za koje je Džajić optužen, s obzirom na to da se očekuje brisanje tog člana iz Krivičnog zakonika.

Džajiću se u Višem sudu u Beogradu sudi za zloupotrebu službenog položaja zajedno sa nekadašnjim finansijskim direktorom i sekretarom Crvene zvezde Vladimirom Cvetkovićem i Milošem Marinkovićem, a sa njima na optuženičkoj klupi je i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Protiv njih se vodi i postupak za privremeno oduzimanje imovine za koju tužliaštvo sumnja da je proistekla iz krivičnog dela. Svi se terete da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera četiri Zvezdina fudbalera u inostrane klubove.

Na današnjem suđenju saslušan je nekadašnji ministar policije Radmilo Bogdanović, koji je svedočio kao bivši član Upravnog odbora tog kluba o transferu fudbalera Zorana Njeguša 1998. u Atletiko iz Madrida.

Bogdanović je posvedočio da je UO dao saglasnost da Njeguš ode iz kluba, ali da se na sednicama nikad nije raspravljalo o konkretnim uslovima prelaska.

Na pitanje tužioca da li je pogledao ugovor o tom transferu, Boganović je rekao da nije, jer "nije sumnjao ni u koga i verovao je ljudima koji upravljaju Zvezdom".

Fudbaler Goran Drulić, koji je danas trebalo takođe da svedoči, nije došao na suđenje, pa je njegovo saslušanje zakazano za 23. oktobar, kada bi trebalo da budu saslušana još dva preostala svedoka.

Ukoliko u oktobru ne bude novih dokaznih predloga za saslušanje svedoka, veštačnja ili pribavljanje drugih materijalnih dokaza, sud bi mogao da zaključi glavni pretres, a potom da zakaže novo ročište za izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, a potom i izricanje presude.

Bilo da presuda bude osuđujuća ili oslobađajuća po Zvezdine bivše čelnike, oni i tužilaštvo imaće pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na tu odluku u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Džajić, bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić terete se da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića.

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se postupak i za privremeno oduzimanje imovine Džajića i njegovih saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: