Svi osumnjičeni pušteni na slobodu

Direktor policije Milorad Veljović kaže da su izvršene analize potvrdile da privedene osobe u Novom Sadu nemaju nikakve veze s ubistvom Meksikanke Selene.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

11:00

Default images

Zbog toga su svi koji su juče privedeni u Novom Sadu pušteni na slobodu.

Kako saznaje B92, jedna od osoba koju je juče novosadska policija privela zbog sumnje da je ubio meksičku državljanku kod Splita je Dejan G. iz Novog Sada.

On je inače vlasnik perionice na Petrovaradinu i poznat je kao navijač italijanskog Milana, čiji je dres navodno imao i osumnjičeni za ubistvo.

"DNK analiza je pokazala da dotični gospodin nije izvršilac navedenog krivičnog dela", rekao je načelnik kriminalističke policije Novog Sada Saša Bajraktarević za B92.

Kako saznaje B92, hrvatski istražioci već su stigli u novosadsku policiju, s kojom će zajedno raditi na otkrivanju ubice Meksikanke.

U međuvremenu, oglasio se i direktor policije Milorad Veljović, koji je Tanjugu potvrdio da je na osnovu iskaza i uvida u materijalne dokaze definitivno potvrđeno da do sada privedene osobe u Novom Sadu nemaju nikakve veze sa monstruoznim ubistvom Meksikanke Selene Margaret Mersedo krajem avgusta na splitskom Marjanu.

Veljović je precizirao da je DNK privedenih osoba, kao i upoređivanje drugih materijalnih dokaza pokazalo da se one ne mogu dovesti u vezu s ovim brutalnim ubistvom.

On kaže i da će istraga, zajedno sa hrvatskim kolegama, biti nastavljena i da će svaki materijalni dokaz biti tretiran sa posebnom pažnjom.
Srpska policija će učiniti sve u cilju rasvetljavanja ovog ubistva, kazao je Veljović.

31-godišnja Meksikanka Selena Margarite Grasiano Mersedo pronađena je krajem avgusta s tragovima nasilne smrti, odnosno prerezanim vratom, u Splitu, dva dana od nestanka. U blizini njenog tela nađen je nož i dres fudbalskog kluba Milan.

Kako je kasnije objavila splitska "Slobodna Dalmacija", pozivajući se na svoja saznanja i izjave svedoka, neposredno pre ubistva Meksikanke, u blizini mesta gde je nestala viđen je muškarac s takvim dresom, na čijoj poleđini je pisalo REKSI.
Foto: Hrvatski MUP
Reč je o snažnom muškarcu koji je vozio "škodu oktaviju" novosadskih registarskih tablica.

Podsećamo, pored mesta ubistva Meksikanke pronađen je upravo takav dres, s tim da je jedno slovo bilo "izbrisano", odnosno na njemu je bilo ispisano "REK_I".

Tako je upravo taj dres doveo do Novog Sada, gde je juče privedeno više osoba zbog sumnje da su počinili ubistvo meksičke turistkinje. Direktor srpske policije MIlorad Veljović je rekao da će njima biti uzeti DNK uzorci radi upoređivanja sa materijalnim dokazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: