Radnici u šetnji protiv korupcije

Pokret za slobodu zatražio je da nova vlast proširi spisak spornih privatizacija, a da se radnicima omogući učešće u preispitivanju spornih privatizacija.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

09:01

Default images

Predstavnik Pokreta za slobodu Milenko Srećković je na konferenciji za novinare istakao da je aktivno učešće radnika u preispitivanju spornih privatizacija neophodno kako taj proces ne bi bio lažiran.

Srećković je poručio da se mora proširiti spisak od 27 spornih privatizacija i da nije dovoljno samo utvrditi krivičnu odgovornost za loše privatizacije, već da će Pokret tražiti odštetu u vidu obnavljanja ili očuvanja proizvodnje, koja je uništena tokom neodgovorne privatizacije.

Kako je dodao, neophodna je i bolja zaštita prava radnika, a pre svega treba sprečiti otpuštanja radnica na trudničkom bolovanju neprodužavanjem ugovora na određeno. Srećković je za Tanjug rekao da Pokret, koji je osnovan 2004. godine, okuplja između 300 i 400 članova i aktivista, radnika različitih preduzeća.

Predstavnici Pokreta danas po podne okupiće se ispred Agencije za privatizaciju i nakon protestne šetnje centrom Beograda, koju je, prema Srećkovićevim rečima, MUP odobrio, krenuće ka zgradi Predsedništva da predaju svoje zahteve predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Prema njegovim rečima, u protestnoj šetnji biće radnici Srboleka, Trudbenika, Prosvete, Severa, Jugoremedije, Želvoza, Vršačkih vinograda.

Prethodni protest Pokreta za slobodu održan je 17. aprila ove godine ispred zgrade Vlade Srbije kada je njihov zahtev bio da se odšteta zbog korupcije u privatizaciji odredi tako da se obnovi proizvodnja u pojedinim firmama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: