"Ukrajini preti krah demokratije"

Ćerka bivše liderke opozicije Ukrajine Julije Timošenko, Jevgenija, upozorila je u Beču da Ukrajini preti krah demokratije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

18:48

Default images

Ona je novinarima kazala da postoji mnoštvo informacija pred parlamentarne izbore krajem oktobra prema kojima se može očekivati da izbori neće biti fer i da će stranka predsednika Viktora Janukoviča pobediti, iako u svim istraživanjima vodi opozicija.

Evropska unija bi, prema njenim rečima, mogla demokratiju u Ukrajinu dovesti ozbiljno u opasnost u slučaju da Jaknukovičeva partija pobedi, a Unija izbore kritikuje samo za pojedine nepravilnosti, a u celini ih proglasi legitimnim.

Jevgenija Timošenko ukazuje da Ukrajinci već sada osećaju pritisak vlade i da žive u strahu, kao i da se već deluje protiv nezavisnih medija.

Što se njene majke tiče, Jevgenija, koja za sebe tvrdi da nema nikakve ambicije da ulazi u politiku, rekla je da ona i dalje ima problema sa kičmom.

Ona je u Beču boravila kako bi od austrijskih političara dobila podršku za otpuštanje njene majke iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: