SPO najavio krivicnu prijavu protiv okruznog javnog tuzioca

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2000.

20:54

Default images
,,Srpski pokret obnove podnece krivicnu prijavu protiv okruznog javnog tuzioca Andrije Milutinovica zbog krivicnog dela "prikrivanja ubica i organizatora ubistva 3. oktobra prosle godine na Ibarskoj magistrali", izjavio je u sredu lider SPO-a Vuk Draskovic. On je na danasnjoj konferenciji za novinare odgovarao na izjavu Andrije Milutinovica da se na Ibarskoj magistrali dogodila "saobracajna nesreca" i da nema "podataka niti indicija da je rec o ubistvu". “On laze”, rekao je Draskovic i dodao: “Na osnovu dosadasnje istrage nema nijedne indicije da je rec o saobracajnoj nesreci, nego da je u pitanju zlocin organizovanog drzavnog terorizma. Zbog toga je Andrija Milutinovic moj licni duznik i duznik SPO-a. On nece umaci pravdi", kazao je Draskovic. "Nesumnjivo je utvrdjeno da je zlocin pocinjen kamionom marke mercedes tipa 35 35, da je taj kamion napunjen peskom u Beogradu i zatim natovaren peskom i eksplozivom upucen Ibarskom magistralom prema Cacku, okrenuo se prema Beogradu, cekao kolonu SPO-a i pocinio masakr koji je pocinio. Andrija Milutinovic kaze da ne postoji dokaz da je SDB vlasnik kamiona, kojim je pocinjen zlocin, vec nekog drugog veoma slicnog vozila. Nas ne interesuju ti drugi kamioni,vec ovaj zeleni,kojim je pocinjen masakr", rekao je Draskovic pokazujuci fotografiju pomenutog kamiona i upitao Milutinovica ko je vlasnik registarskih tablica tog kamiona BG - 994-970. "Zasto tih tablica nema u zvanicnoj evidenciji vozila, vec u tajnoj evidenciji Sluzbe drzavne bezbednosti. Ko je vozio kamion", upitao je Draskovic. "Konacno, skoro ce sedam meseci od zlocina na Ibarskoj magistrali – ni na jedno od tri pitanja ne daje se odgovor”.

Celnik SPO-a je ustvrdio da je Savezna uprava carina, ciji je direktor Mihalj Kertes, oduzela 1996. godine, kako se izrazio, "kamion-ubicu", od Dragana Gajica. "Od juna 1997. godine drzava Slobodana Milosevica je vlasnik tog kamiona", rekao je Draskovic i najavio da ce SPO podneti krivicnu prijavu i protiv Kertesa zbog sakrivanja podataka, jer on, kako se Draskovic izrazio, sedam meseci odbija da istraznim organima odgovori na pitanja u ,,vezi sa ubistvom,,.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: