Plate po učinku lekara u novembru

Primena kapitacione formule u domovima zdravlja, koja podrazumeva plaćanje po učinku, počeće u novembru za oktobarska primanja, najavila je ministarka zdravlja.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

23:45

Default images

Slavica Đukić Dejanović je i ukazala da time neće biti smanjene aktuelne septembarske plate.

Kako je objasnila, primena te formule počeće praktično od oktobra, a da će se njena primena videti u novembru kada će se isplatiti oktobarske plate.

"Formula će se primenjivati u novembru za oktobarska primanja, i od dva posto povećanja u masi svi će dobiti u zavisnosti od toga da li su na proseku zdravstvene ustanove samo dva posto, manje od dva posto, ili više od dva posto povećanja u odnosu na septembarske plate. Ono što je bio zahtev sindikata i ono što smo uvažili i što je cilj da niko primenom kapitacione formule ne treba da bude kažnjen i da dobije manje od plata, koje inače nisu zadovoljavajuće," rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: