Borko Ilić: Mirno predajte vlast

Predsednik Gradskog odbora DSS Novi Sad Borko Ilić kaže da je najbolji način za izbegavanje tenzija da DS i LSV mirno predaju vlast u Novom Sadu.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

16:02

Default images

Ilić je pozvao trenutne gradske čelnike da poštuju osnovni demokratski princip da gradskom Skupštinom i gradom upravlja većina, a ne pojedinci iz DS-a i LSV-a kojima su najbitnije fotelje i koje, kako je rekao, ne interesuje ni bezbednost građana ni stabilnost u gradu.

Govoreći o inicijativi Koalicije nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“ za raspisivanje novih izbora u Novom Sadu, Ilić je rekao da se ta koalicija NVO nije oglašavala ranije u sličnim situacijama kada je dolazilo do prekomponovanja vlasti u gradu.

„Zadatak nevladinog sektora nije da bude glasnogovornik bilo koje političke opcije, već da pored kontrole nevladinog sektora vrši kontrolu nad svim političkim dešavanjima“, rekao je Ilić ističući da u formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada nema ničeg nedemokratskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: