Ružić: Odbornici će biti isključeni

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić rekao je da će opštinski odbor SPS u Aleksandrovcu biti raspušten, a odbornici isključeni iz stranke.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

15:42

Default images

Oni su doneli samoinicijativne odluke, koje nisu u skladu sa krovnim sporazumom koalicionih partnera SPS, SNS i URS, niti u skladu sa odlukom Predsedništva SPS od subote.

Član predsedništva SNS i koordinator te stranke za Rasinski okrug Bratislav Gašić izjavio je da od vrha SPS očekuje da kazni svoje odbornike u Aleksandrovcu, koji su napustili dosadašnju vladajuću većinu i formirali novu sa lokalnim "Pokretom za Župu".

Dogovor između rukovodstva SPS i SNS je jasan, a to je da na svim nivoima imamo jednaku koaliciju, poručio je Gašić u izjavi novinarima.

Gašić smatra da sinoć održana skupština u Aleksandrovcu predstavlja "sraman događaj" za SPS, jer su njihovi odbornici odbili poslušnost i prekršili dogovor između ove dve partije na svim nivoima.

"Tražimo od najvišeg rukovodstva SPS da se izjasne i iz partije isključe odbornike kao što smo i mi činili sa našim članovima koji nisu želeli da poštuju odluke stranačkih organa", rekao je Gašić.

Komentarišući poziv socijalista da i naprednjaci budu deo nove vladajuće većine, Gašić je rekao da "SNS ne želi da bude čuvar plaže u zimskom periodu", objasnivši da naprednjacima nije ponuđena nijedna izvršna funkcija.

Odbornici SPS u lokalnom parlamentu Aleksandrovca, kojih ima šest, napustili su na jučerašnjoj sednici većinu koju su činili sa SNS (četiri odbornika), DS (sedam), URS (jedan) i GG "Za bogatu Župu" (12) i novu formirali sa lokalnim "Pokretom za Župu".

Na sednici, kojoj su prisustvovali samo odbornici nove većine, za predsednika opštine izabran je Jugoslav Stajkovac (Pokret za Župu), koji se već u dva mandata nalazio na čelu opštine, dok je za predsednika skupštine izabran Života Cvetković (SPS).

Nova vladajuća većina ima podršku 31 odbornika, a lokalni parlament u Aleksandrovcu ukupno ima 59 odbornika.

Gašić je dodao i da je odbornička grupa "Za bogatu Župu" juče prešla u SNS, koja će sada imati 17 umesto dosadašnja četiri odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: