Indija: 40 mrtvih u eksploziji

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 60 je povređeno u eksploziji koja se dogodila u fabrici pirotehničkih sredstava u gradu Sivakasi, na jugu Indije.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

11:45

Default images

Požar nakon eksplozije trajao je satima pošto vatrogasci i spasioci najpre nisu mogli da uđu u zgradu u kojoj su odjekivale eksplozije petardi i drugih sredstava, izjavio je zvaničnik policije Nadžmul Huda, prenosi AP.

On je dodao da su vlasti dan pre nesreće suspendovale fabrici dozvolu za rad zbog mnogih bezbednosnih propusta, ali da je rukovodostvo ilegalno nastavilo proizvodnju.

Nad fabrikom se i dalje uzdiže oblak dima koji se proteže i u druge delove grada koji važi za središte indijske pirotehničke industrije.

Sivakasi, u kome je smešteno oko 700 fabrika pirotehničkih sredstava, beleži vrhunac u proizvodnji, jer se približava sezona festivala, uključujući i manifestaciju Divali ili festival svetla, koji se proslavlja uz mnoštvo vatrometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: