Đilas traži ukidanje validiranja

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zatražio je danas od Direkcije za javni prevoz da se ukine obaveza očitavanja personalizovanih "bus plus” karata.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.09.2012.

15:49

Default images

U saopštenju Gradske uprave se navodi da je Đilas ovaj zahtev izneo kako bi se umanjile gužve prilikom uvođenja zimskog reda vožnje i stvorilo više prostora za kvalitetniju kontrolu putnika bez karte.

"U prethodnom periodu prikupljen je dovoljan broj podataka o broju putnika na svim linijama i u zimskom i u letnjem režimu saobraćaja, na osnovu kojih su urađene studije i donete odluke o povećanju i smanjenju broja autobusa na pojedinim linijama, kao i ukidanju jedne linije. Odluke o povećanju broja kontrolnih punktova, kao i zadržavanja u stanicama samo autobusa u kojim je kontrola, donete su u istom cilju, da kontrola bude brza i efikasna", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Grad Beograd je još jednom zahvalio svima koji su prihvatili nova pravila javnog prevoza pod sistemom "Bus plus".

Veoma je važno da građani razumeju da i nadalje vožnja bez karte neće biti moguća i da će biti učinjeno sve da se to spreči.

U isto vreme nastavićemo sa naporima da svim putnicima koji regularno plaćaju kartu obezbedimo što kvalitetniji prevoz, poručili su iz Gradske uprave.

Inače, predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić izjavio je da prvi rezultati posle uvođenja sistema Bus plus u gradski prevoz pokazuju da je prihod Direkcije za javni prevoz ponećan za 150 do 200 miliona dinara mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: