Paraćin: Od buke nema spavanja

Stanari Ulice kralja Petra Prvog u centru Paraćina čitavo leto se bore sa muzikom iz obližnjeg restorana, a vlasnik se na upozorenja nadležnih oglušuje.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

14:08

Default images

Zbog toga će ovaj prolem biti rešavan na sudu. Muzika iz bašte restorana za žiteljku obližnje zgrade Rosu Pipenburg predstavlja noćnu moru. Ona tvrdi da program počinje u 22 sata i traje bar do dva sata iza ponoći.

"Muzika sa razglasa koja se čuje najverovatnije u pola Paraćina u krug. To je strašno. Mi moramo zatvoriti prozore, pa i pored toga, ako nam verujete, nemamo mira", kaže Rosa Pipenburg.

Stanari od prošlog leta pokušavaju da se izbore sa ovim problemom. Obraćali su se više puta nadležnima, potpisivali peticije, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Među potpisnicima peticije je i Mileva Milovanović, kojoj unuci žive van grada i dolaze vikendom.

"Mali koji ima tri i po godine probudio se, ne može da spava i kaže - Bako, ne mogu da spavam, mnogo je jaka muzika, ili - Bako, mnogo jako viču, tako da dete cele noći ne može zaspati do ranih jutarnjih sati. Tako se desilo letos nekoliko puta i zbog toga sam pozvala policiju", rekla je Mileva Milovanović.

Propisi u Paraćinu su takvi da je ugostiteljskim objektima vikendom dozvoljeno da rade do dva sata. Međutim, muzika u bašti je dozvoljena samo do ponoći, pa je paraćinska policija čak 18 puta izlazila na teren po prijavi građana.

"U svim slučajevima je policija postupala i preduzimala mere, tako da su od toga 11 prekršajne prijave podnete za glasnu muziku iz člana 15 Zakona o javnom redu i miru vlasniku navedenog objekta, u šest slučajeva je izdata mera upozorenja i u jednom slučaju je sačinjena službena beleška", kazao je Saša Ilić iz Policijske uprave Paraćin.

Iako je zaprećena kazna za glasnu muziku za preduzetnika i do 25.000 dinara, 11 prekršajnih prijava za samo 40 dana nije zaustavilo vlasnika da nastavi po svome.

Vlasnik restorana Stanojlo Nikolić o ovom problemu nije želeo da govori za B92, već je samo kratko prokomentarisao da za 32 godine, koliko se bavi ovim poslom, nikada nije imao problema sa policijom.

Prekršajni sud u Paraćinu daće konačnu reč u vezi sa ovim slučajem, a stanarima zgrade u Kralja Petra Prvog ostaje da se nadaju da će loše vreme naterati goste da napuste baštu i u muzici uživaju u restoranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: