Kina: Obama traži izgovor za napad

Kineski državni mediji optužuju predsednika SAD Baraka Obamu da svojim izjavama o hemijskom naoružanju u Siriji traži izgovor za još jednu vojnu intervenciju.

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

16:06

Default images

Kineska agencija Sinhua je u reakciji na Obaminu izjavu "da bi Sirijia upotrebom hemijskog oružja prešla crvenu liniju" navela da je jasno da "zapadne sile još jednom iz sve snage traže izgovor za vojnu intervenciju".

Iako komentar Sinhue nije zvaničan stav vlasti u Kini, koja zajedno sa Rusijom blokira pokušaje da UN uvede sankcije Siriji, on je dobar pokazatelj šta vlast u toj zemlji misli o trenutnoj situaciji.

Kako prenosi BBC, komentar agencije pokazuje "strahovanja komunističkih lidera da Zapad želi promenu režima u Siriji pod okriljem neke nove humanitarne misije".

Obama je juče u Beloj kući rekao da do sada nije izdao naredbu o vojnoj intervenciji SAD u Siriji, ali da sa velikom pažnjom posmatra dešavanja u toj zemlji i da bi mogao da "znatno promeni stav u slučaju upotrebe hemijskog oružja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: