Istraga protiv organizatora trke

Trojici privedenih zbog propusta u organizaciji međunarodne brdske auto-trke na Tari, tokom koje su život izgubila tri lica, produžen je pritvor do mesec dana.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.08.2012.

15:59

Default images

Portparol Osnovnog suda u Užicu Aleksandar Nikolić je rekao Tanjugu da je odluku o produženju pritvora doneo istražni sudija Osnovnog suda u Užicu posle saslušanja direktora trke Ismeta Gača iz Sarajeva, pomoćnika direktora za bezbednost Živadina Todorovića iz Bijeljine i člana sportske komisije Mila Rebrinovića iz Zemun.

On navodi da je istražni sudija doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih i rešenje o određivanju pritvora do mesec dana.

Na Međunarodnoj brdskoj auto- trci "Tara 2012" 19. avgusta dogodila se teška nesreća u kojoj su tri osobe izgubile život, a jedna zadobila lakše telesne povrede.

Nereća se dogodila kada je takmičar Branimir S. (33) iz Bijeljine izgubio kontrolu nad svojim vozilom marke "micubiši lanser", izleteo sa staze i udario u četvoro gledalaca koji su bili iza trake koja je označavala prostor za publiku.

Tom prilikom život su izgubili Nikola Trišić (30) i Jelena Trišić (27) iz Bajine Bašte i Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi, dok je Stefan Jakovljević (17) iz Petrovca na Mlavi zadobio lakše telesne povrede i zbrinut je u užičkoj bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: