Bivši ministri se brzo snašli

Svi ministri, osim Nebojše Ćirića i Srđana Srećkovića, koji su u poslednje četiri godine sedeli u foteljama u Nemanjinoj, već su našli nova radna mesta.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 20.08.2012.

22:21

Default images

Najviše njih, čak 11, ministarske fotelje zamenilo je poslaničkim klupama. Uključujući i bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, koji, iako je najavljivao odlazak iz politike i povratak u privatni biznis, još nije vratio poslanički mandat.

U zdanje Doma Narodne skupštine preselili su se svi ministri iz Demokratske stranke: Dragan Šutanovac, Dušan Petrović, Milan Marković, Snežana Malović, Oliver Dulić, Goran Bogdanović i Vuk Jeremić. Parlament je novo radno mesto i za Božidara Đelića, koji je podneo ostavku u Vladi decembra prošle godine.

Njihove kolege su i Predrag Marković, koji je bio ministar kulture predložen od URS, i socijalista Petar Škundrić, koji obavlja i funkciju predsednika Skupštine akcionara NIS.

Ćirić i Srećković, jedini koji zasada nisu našli novo uhlebljenje, primaće šest meseci platu od države.

"Dok ne donesem odluku o budućem profesionalnom angažmanu, a po zanimanju sam magistar ekonomskih nauka, koristiću pravo na nadoknadu, ali verujem da će to biti kraće od šest meseci", kaže bivši ministar dijaspore Srećković za "Novosti".

Nebojša Ćirić, koji je predvodio resor ekonomije, rekao je za naš list da je trenutno na odmoru i da će tek doneti odluku o budućem radnom mestu:

"To će sigurno biti u privatnom sektoru. O politici, bar za sada, ne razmišljam."

Bivši ministar zdravlja Zoran Stanković, kako je rekao "Novostima", prima platu na privatnom stomatološkom fakultetu u Pančevu i neće biti na teretu budžeta.

Ministri koji su otišli iz Vlade kada je marta prošle godine rekonstruisan Cvetkovićev kabinet uglavnom su se vratili svojim bazičnim profesijama.

Ministar vera Bogoljub Šijaković bavi se profesurom na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu. Sa studentima rade i bivši ministri poljoprivrede Saša Dragin i ljudskih prava Svetozar Čiplić. Prvi je docent na Poljoprivrednom fakultetu, dok se drugi vratio na Pravni fakultet u Novom Sadu.

Nekadašnja ministarka finansija Diana Dragutinović, pored posla u NBS, gde je viceguverner, radi i kao vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine, prima platu u PKS, gde je savetnik, ali i nadoknadu za članstvo u Odboru direktora NIS.

Nebojša Bradić, nekadašnji ministar kulture, vratio se pozorištu.

U prošloj vladi za resor sporta i omladine bila je zadužena Snežana Samardžić Marković. Ona je u februaru podnela ostavku na to mesto i od tada je u Strazburu, gde je generalna direktorka Direktorata za demokratiju Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: