Pusi rajot neće tražiti pomilovanje

Članice ruske pank grupe Pusi rajot osuđene na dve godine radnog kampa zbog "pank molitve" protiv Putina u crkvi, od predsednika neće tražiti pomilovanje.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.08.2012.

10:17

Default images

Istraga je proširena na još dve članice koje su na slobodi.

Advokati su osuđenim devojkama postavili pitanje o eventualnom zahtevu za predsedničko pomilovanje odmah nakon izricanja kazne, a one su odgovorile: "Neka on ide dođavola s tim pomilovanjem", rekao je advokat pankerki Nikolaj Polozov Frans presu.

Podsetimo, Nadežda Tolokonikova (22), Ekaterina Samučevič (30) i Marija Alehina (24) osuđene su u petak na "huliganizam" i iniciranje verske
mržnje
nakon što su u februaru pevale pank molitvu od 30 sekundi u Crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi, tražeći od "Svete Bogorodice da otera Putina s vlasti".

Presuda devojkama je izazvala nezadovoljstvo u međunarodnoj zajednici, dok su u Rusiji mišljenja podeljena iako ima više onih koji podržavaju suđenje. Nova, proširena istraga pokrenuta je protiv još dve članice pank benda "Pusi rajot" koje su na slobodi i kojima nije suđeno.

"Istraga je trenutno u toku, istražne radnje se sprovode", potvrdio je portparol moskovske policije za agenciju AFP, tri dana pošto je tri članice ženskog pank benda osuđene.

On je odbio da saopšti više detalja o novoj, proširenoj istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: