NS: Kazna za polivanje ulice vodom

Glavna tema u Novom Sadu protekle nedelje je bila da li je pranje ulica vodom iz bunara dozvoljeno ili nije, nakon što je jedan građanin kažnjen s 5.000 dinara.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

23:52

Default images

Naime, komunalna policija je jednom Novosađaninu, nakon što je odbio da prestane s polivanjem ulice, napisala mandatnu kaznu.

U komunalnoj policiji navode da je tanka linija između pranja i prljanja ulice.

Rizikujući da opet bude kažnjen, Aleksandar Seleši pere Takovsku ulicu u Novom Sadu, vodom iz sopstvenog bunara. Kaže da će i nastaviti jer smatra da to nije prekršaj. Ipak, komunalni propisi kažu drugačije, pa će Aleksandar verovatno morati da plati kaznu od pet hiljada dinara.

"Ja sam pitao u čemu je problem, rekli su mi da je u pitanju dojava od strane NN lica koje sam poprskao dok je prolazio autom. Ja bih voleo da upoznam to NN lice, da mu se izvinim što sam ga poprskao. Ako treba, ja ću mu auto oprati i vratiti u prvobitno stanje", kaže Aleksandar Seleši.

Komšija, koji je bio svedok rasprave s komunalnim policajcem, podržava to što Aleksandar svakodnevno pere ulicu i ispred njegove kuće.

"Kamo sreće da svi Novosađani to rade, grad bio bio mnogo čistiji, a ovako je svuda prljavo. Samo Saša to radi, koliko ja znam", kaže komšija Zoran Matković.

Međutim, postoji i komšija kojem je automobil isprskan, pa je zbog toga telefonom prijavio Aleksandra komunalnoj policiji.

U komunalnoj policiji su saglasni da u ovom delu grada postoje i veći problemi od pranja ulice, poput, na primer, divljih deponija. Ipak, dodaju da oni moraju da reaguju na prijave građana, a da je Aleksandar Seleši prekršio član 87 Odluke o uređenju grada, koji zabranjuje prljanje ulica.

"U ovom slučaju se utvrdilo da je taj sugrađanin svojim ponašanjem napravio preterane barice i blato, a to se može smatrati prljanjem javne površine. Komunalni policajac, koji je bio na terenu na osnovu prijave, je utvrdio da je to prljanje ulice", kaže Željko Radulović, načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove.

Ovo ipak ne znači da je zabranjeno svako polivanje ili zalivanje asfalta, ali uz oprez od pravljenja blata ili barica. Slučaj će verovatno završiti na sudu, Aleksandar će platiti kaznu ili biti oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: