Putnici aviona dali pare za kerozin

Posada aviona francuske aviokompanije Er Frans je nakon prinudnog sletanja u Damask bila primorana da od putnika traži da plate za gorivo.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

21:30

Default images

Naime, avion koji je leteo iz Pariza trebalo je da u sredu uveče sleti u Bejrut, ali je zbog nemira nedaleko od aerodroma preusmeren na Aman. Piloti su, medjutim, morali da odustanu od te namere jer avion nije imao dovoljno goriva, pa su se spustili u Damask.

"Koliko novca možete da sakupite za gorivo?", upitala je putnike posada, objasnivši im da je kreditna kartica kompanije kojom su pokušali da plate gorivo odbijena - zbog finansijskih sankcija koje je Siriji nametnuo Zapad.

Kako piše londonski Telegraf, 174 putnika, uglavnom francuski i libanski državljani, uspeli su da sakupe 17.000 dolara za kerozin koji je trebalo da im omogući da nastave put do Larnake, najbliže bezbedne luke.

Piloti, ipak, nisu uzeli taj novac jer je na kraju Er Frans uspeo da reši problem sa aerodromskim vlastima. Dva sata nakon sletanja u Damask rezervoar je bio napunjen i avion je odleteo za Larnaku, a odatle sutradan za Bejrut.

Er Frans je još u martu ukinuo letove za Damask zbog eskalacije sukoba u Siriji i sve lošijih odnosa dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: