Dodik: Možemo da smenimo Lagumdžiju

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da u parlamentu BiH postoji većina koja može izglasati smenu Zlatka Lagumdžiju sa funkcije ministra spoljnih poslova.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

19:41

Default images

"Uz 13 glasova predstavnika iz RS i devet plus tri glasa iz Federacije BiH, jasno je da postoji većina koja može da smeni Lagumdžiju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci posle sastanka sa predstavnicima Udrženja poljoprivrednih proizvodjača RS.

Milorad Dodik je rekao da još nije razgovarano o tome koje bi sve stranke u državnom parlamentu podržale Lagumdžijinu smenu, ali da će to
pitanje vrlo brzo biti otvoreno.

Upitan da li bi Lagumdžijina smena značila i formiranje nove vladajuće koalicije na državnom nivou, Dodik je ocenio da su "takve stvari sasvim normalne u demokratskim društvima".

Komentarišući Lagumdžijinu izjavu da neće njemu (Dodiku) podnositi ostavku, predsednik RS je kazao da Lagumdžija s njim lično nema problem i da i ne treba njemu da podnosi ostavku.

"On ima problem s Ustavom BiH i to je pitanje preko kojeg mi nećemo preći", poručio je Dodik.

Govoreći o izjavi srpskog člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića da bi, ako Lagumdžija bude smenjen, mesto šefa diplomatije trebalo pripasti Srbima, Dodik je rekao "da bi tako trebalo biti po redu stvari".

"Ipak, imenovanje Srbina na funkciju ministra spoljnih poslova značilo bi prekompoziciju sastava Saveta ministra, a mislim da to nije primarno u ovom trenutku", rekao je predsednik RS i lider SNSD-a.

Šef diplomatije BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da je spreman da podnese ostavku na tu dužnost, ako to zatraži neka nova većina u parlamentu BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: