Javnost osuđuje bahatost boksera

Javnost, ali i nekadašnji sportisti u borilačkim veštinama osudili su boksera Nikolu Stavnovića zbog brutalnog prebijanja radnika Vodovoda Dragojla Jovanovića.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

16:41

Default images

Iako sud tek treba da utvrdi ko je izazvao sukob, sportska javnost smatra da je bokser svoju veštinu zloupotrebio na ulici.

58-godišnji Dragojlo Jovanović tvrdi da je napadnut i da ni na koji način nije izazvao tuču. Sve se, kako kaže, događalo u kabini bagera iz koje nikako nije mogao da pobegne.

Jovanović navodi i da za vreme tuče nije bilo nikog od njegovih kolega u blizini, iako su u trenutku početka rasprave bili u blizini. Međutim, Nikola Stevanović u izjavi štampanim medijima negira da je on napao radnika Vodovoda. Tvrdi da se samo branio:

Nisam nikakav siledžija, koji tuče bespomoćne starce po ulici! Nije istina da sam napao bageristu iz čista mira! Udario sam ga u samoodbrani, jer me je on prethodno napao francuskim ključem i povredio me!

U klubu u kom Stevanović trenira nije bilo moguće dobiti komentar događaja. Međutim,u Vodovodu i kanalizaciji, čiji je Jovanović radnik, su spremni na to. Kažu da još nisu dobili izveštaj policije.

U policiji nam je potvrđeno da je protiv Stevanovića pokrenut krivični postupak. Štampa saznaje da se u izveštaju MUP-a navodi da je Jovanović nasrnuo na boksera, koji ga je potom pretukao. Prema istom izvoru, Stevanoviću to neće biti prvi krivični postupak i ranije je za neka dela osuđivan. Uz osudu javnosti i njegovih kolega, koje smatraju da je upotrebio prekomernu silu, mladom bokseru preti i zatvorska kazna. On bi, ako sud utvrdi da je kriv, mogao da provede iza rešetaka i do tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: