Putin popularniji i pored kritika

I pored kampanja na zapadu, popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina stalno raste. Iza Putina su Medvedev i Šojgu, sa tri puta manjom podrškom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.07.2012.

23:09

Default images

Poslednji mesec podrška Putinu je porasla tri odsto i sada je uz predsednika Rusije 67 odsto građana.

Uprkos neprekidnoj demonizaciji ruskog predsednika u delu zapadnih medija, kao i pretnjama ”male opozicije” da rusko rukovodstvo čeka vruća jesen, najnovije istraživanje pokazuje da Vladimiru Putinu popularnost i podrška naroda raste.

Popularnost premijera Dmitrija Medvedeva je znatno manja i njega podržava 23 odsto. Istovremeno rad vlade podržava 59 odsto građana, pokazuje istraživanje moskovskog ”Levada centra”

Posle Putina i Medvedeva, najpopularniji ruski političar sada je Sergej Šojgu, novi gubernator Moskovske oblasti.

Inače, 18 odsto građana ne veruje nijednom ruskom političaru.

"Putin da goni korupcionaše, ne pank bend"

Predsednik Rusije Vladimir Putin trebalo bi da oslobodi sudski sistem u toj zemlji koji bi gonio korupcionaše i prave krivce pred zakonom, umesto što procesuira devojke iz pank benda Pusi Rajot, piše Vašington Post u današnjem uvodniku lista.

List podseća da se tri mlade članice benda od marta nalaze u pritvoru, nakon što su protestovale i ismevale Rusku pravoslavnu crkvu i samog Putina.

Vašington Post ističe da je više od 42.000 ljudi potpisalo peticiju za njihovo oslobadjanje, medju kojima i 200 istaknutih ruskih umetnika. Kratko hapšenje, zbog narušavanja crkvenog prostora, možda bi bilo primereno za štos koji su izvele, ali višemesečni pritvor je grubo preterivanje, navodi vašingtonski dnevnik.

Post prenosi pismo koje su devojke prošle nedelje uputile javnosti, u kome kažu da ne podržavaju nasilje i da je njihov sarkazam odgovor na pravosudno bezakonje koje doživljavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: