Uhapšen još jedan Mardokov novinar

Britanska policija danas je, u okviru istrage skandala sa prisluškivanjem telefona, uhapsila još jednog novinara medijske imperije Ruperta Mardoka.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.07.2012.

20:23

Default images

Reč je o Niku Parkeru (51), glavnom spoljnopolitičkom dopisniku najtiražnijeg Mardokovog tabloida "San," prenosi AFP pozivajući se na britanske medije.

Parker je bio u policijskoj stanici u Londonu, a uhapsili su ga pripadnici tima koji vodi jednu od tri istrage podstaknute skandalom u koji je bio umešan ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld".

"Hapšenje je vezano za sumnje o prikupljanju podataka iz ukradenih mobilnih telefona", navedeno je u saopštenju policije. "Njuz internešenel," britanski ogranak Marodkove kompanije Njuz Korporejšen," čije je sedište u SAD, zasada se nije oglasila ovim povodom.

Parker je hapšen i u februaru, vezano za istragu o podmićivanju funkcionera i privremeno je bio na slobodi uz kauciju. Još jedan novinar lista "San", Rodri Filps, uhapšen je 19. jula pod sumnjom da je "koristio ukradene predmete".

Mardok je u julu 2011. godine ugasio "Njuz ov d vorld," list koji je postojao 168 godina zbog optužbi da su njegovi novinari preslušavali i koristili telefonske poruke jedne ubijene učenice i desetina javnih ličnosti.

Britanska policija je pokrenula istragu o prisluškivanju telefona u januaru 2011. godine i do sada je uhapsila osmoro ljudi po optuzbama za kršenje privatnosti, preslušavanje tudjih poruka i podmićivanje funkcionera.

Prošle nedelje sud je podigao optužnicu protiv urednika ugašenog tabloida "Njuz ov d vorld" Endija Kolsona, koji je takodje bivši šef šlužbe za odnose sa medijima britanskog premijera Dejvida Kamerona i Rebeke Bruks bivše direktorke "Njuz internešenel".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: