"Italija uz Srbiju na putu ka EU"

Aleksandar Vučić kaže da su evropske integracije prioritet nove vlade, dok je Đulio Terci poručio da će Rim nastaviti da podržava Srbiju na tom planu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.07.2012.

18:54

Default images

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Italije Đuliom Tercijem.

"Srbija neće napustiti evropski put. Naša budućnost je u Evropskoj uniji. Ne obećavamo mnogo, ali ono što obećamo i ispunićemo", istakao je Vučić, navodi se u saopštenju vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić je u razgovoru kao prioritete vlade izdvojio i regionalnu i bilateralnu saradnju, kao i borbu protiv sistemske korupcije. Terci je naglasio da će zvanični Rim nastaviti da podržava Srbiju na planu evrointegracija.

"Međuvladin samit će pokazati kvalitet naših odnosa i želju da sa novom vladom uspostavimo što bliže odnose", kazao je Terci. On je još dodao i da će naročita pažnja biti posvećena povećanju italijanskih investicija u Srbiji.

Prvi potpredsednik srpske vlade zahvalio se na podršci italijanske vlade i naglasio da će nastojati da osigura donošenje ekonomskog programa kojim bi se stranim investitorima obezbedila sigurnost i pojednostavile pravne procedure.

Šef italijanske diplomatije je prvi strani zvaničnik koji je došao u Beograd posle formiranja Vlade Srbije, a ranije danas se sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: