Nikolić: Deset medalja "enough"

Predsednik Tomislav Nikolić kaže za B92 da je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara malo dugo trajala, a da će deset medalja za Srbiju biti enough (dovoljno).

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 28.07.2012.

23:59

Default images

On kaže da nikada nije dozvoljavao sebi da se previše ponese kada Srbija pobedi, ili padne kada izgubi.

Na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara sedeo je sa suprugom Dragicom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

"Pošto smo bili rasporedjeni po abecednom redu, nisam puno mogao da biram. Bio je predsednik ruske vlade, gospodin Medvedev, predstavnici Saudijske Arabije i Singapura”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da je ceremonija bila fenomenalna.

"Kinezi su postavili visoke standarde, očigledno je da će drugi organizatori dati svoj lični pečat. I ovde se video britanski pečat na ovom otvaranju. Sve je funkcionisalo skoro u sekund, uz mnogo volontera koji su znali svoj posao, muzika je bila fenomenalna, saradnja muzike i pirotehničkih sredstava je bila fantastična. Po mom mišljenju samo je malo dugo trajalo", kaže Nikolić.

Kada se sastao sa engleskom kraljicom, Nikolić joj je doneo knjigu.

"Svima poklanjam knjige o Srbiji. A kraljica je reagovala kurtoazno, kao što dolikuje britanskoj kraljici. Sreo sam mnogo predsednika država i vlada što je bila prilika da razgovaramo o ozbiljnim stvarima, ali imao sam čast da mi čestitaju na tome što je srpska zastava na kolima ušla u Bakingemsku palatu prvi put od kad postoji naša država", kaže Nikolić.

Nikolić je rekao za B92 da će drugog dana da gleda strelce, vaterpolo, rukomet, i da će obići Olimpijsko selo, i dodao da će 10 medalja za Srbiju biti "enough".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: