Banova supruga sa autističnom decom

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun došao je u svoju prvu poseti Srbiji zajedno sa suprugom Ju Sun Taek, koja je obišla autističnu decu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2012.

19:33

Default images

Supruga generalnog sekretara je obišla Centar za autističnu decu dr Olga Hadžiantonović.

S njom u društvu bile su supruga novoizabranog predsedavajućeg Generalne skupštine UN Vuka Jeremića - Nataša Jeremić, princeza Jelisaveta Karađorđević i zamenica sekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda Jasminka Veselinović.

Ban Ki Mun i Ju Sun Taek upoznali su se 1962. godine, dok su još bili srednjoškolci. Oboje su tad imali po 18 godina.

Venčali su se 1971, a imaju troje dece - dve ćerke i sina, kao i troje unuka.

U jednom intervjuu pred preuzimanje funkcije u UN, Ban je ovim rečima opisao svoj brak: "Mi smo na medenom mesecu već 35 godina."

Ban je generalni sekretar UN od 1. januara 2007. godine, a kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu svetske organizacije, Ju Sun Taek se od 2007. godine posvetila brizi za zdravlje žena i dece - posebno obolelima od autizma, iskorenjivanju nasilja nad ženama i kampanji za sprečavanje prenošenja HIV-a i side sa majke na dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: