Koštunica: Bitno odupreti se EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da građani od nove vlade očekuju sveobuhvatne promene.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Sreda, 11.07.2012.

23:38

Default images

On je istakao da je bitno da se zemlja odupre pritiscima EU i očuva institucije na Kosovu.

"Srbija mora da počne ekonomski da se oporavlja, a građani da osete boljitak. Bitno je da se zemlja odupre pritiscima EU i da i pored nepovoljne situacije, očuvamo institucije na Kosovu i da branimo celovitost mirnim putem, Ustavom, Rezolucijom 1244, međunarodnim pravom", rekao je Koštunica za Novosti.

Komentarišući poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se postigne konsenzus u politici prema Kosovu, Koštunica je ocenio da je važno da se razgovor o toj temi neprestano vodi.

"Već je korak napred ukoliko skupština, predsednik i vlada stave kosovsku temu na dnevni red. Široki konsenzus ima smisla samo ako stanemo iza odbrane državne celovitosti", kazao je Koštunica.

Lider DSS navodi da će odnos njegove stranke prema vlasti zavisiti od odnosa vlasti prema državi.

"Suština je, da li će interes Srbije biti iznad EU ili će da se nastavi komadanje naše zemlje", kazao je lider DS S.

Koštunica je naveo da je u političkim kombinacijama o formiranju vlade stranka koju vodi zaobiđena jer su "jedini poslanici u Skupštini koji su za političku neutralnost Srbije i protiv ulaska u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: