Vašington sumnjičav prema Iranu

Bela kuća je saopštila danas da uloga Irana u stabilizaciji prilika u Siriji nije produktivna i da SAD žele da rade sa drugim državama na rešenju tog pitanja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.07.2012.

22:07

Default images

SAD je tako na neki način odbacio inicijativu izaslanika UN Kofija Anana koji je pozvao na uključivanje Teherana u rešenje problema.

Portparol Bele kuće Džej Kerni nije u potpunosti odbacio moguće učešće Irana u rešavanju krize, ali je rekao da on do sada nije bio od pomoći i da SAD pre žele da sarađuju sa zemljama koje žele da vide stabilnu Siriju.

Kerni je potvrdio da je odredjeni broj visokih sirijskih funkcionera napustio režim Bašara al Asada, ali nije mogao da potvrdi medijske spekulacije da se ambasador Sirije u Bagdadu povukao sa tog mesta u znak neslaganja sa zvaničnom politikom.

Sirijska opozicija je danas to saopštila, a Rojters navodi da je ambasador Navaf al-Fares prvi sirijski diplomata koji je okrenuo ledja Asadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: