U toku gašenje požara na Tari

Na teško prisupačnoj lokaciji Brezovački potok na Tari vatrogasno spacilačke jedinice su i večeras agažovane na gašenju požara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.07.2012.

20:57

Default images

Na požar u toj oblasti nadležne je upozorio reditelj Emir Kusturica, koji je to područje nadletao helikopterom.

"Tokom večeri a verovatno i noćas pokušaćemo da opkolimo to područje od desetak hektara četinarske šume, kako bi ugasili požar i sprečili njegovo širenje", rekao je Tanjugu predstavnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Dragan Dončevski.

On je naveo da teškoće stvara sto što se radi o teško pristupačnom području "na koje ljudska noga odavno nije kročila" i što je tlo prekriveno debelim slojem četinarskih iglica.

Prema njegovim rečima, ukoliko vatra zahvati taj sloj četinarskih iglica u dubinu onda to stvara dodatne teškoće kako pri gašenju, tako i pri sprečavanju širenja požara.

Dončevski je naveo da su u gašenju vatre angažovani vatrogasci iz okolnih gradova Užica i Bajine Bašte, a da je nadležne na pojavu vatre danas upozorio reditelj Emir Kusturica koji je to područje nadletao helikopterom.

On navodi da je Kusturica vatrogasno spasilačkim jedinicama pružio precizne inforacije o mestu požara, čime im je u mnogome olakšao posao jer se radi o izuzetno nepristupačnom terenu na Tari.

Dončevski navodi da je do izbijanja vatre došlo posle noćašnjeg nevremena sa grmljavinom i da se pretpostvlja da je od udara groma došlo da požara.

Prema njegovim rečima, u akciju gašenja vatre uklučeni su i šumari iz "Srbija šuma' s kojima vatragosno spasilačke jedinice dobro saradjuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: