Mitinzi za i protiv Baseskua

Demokratska liberalna partija organizovala je na Trgu revolucije u centru Bukurešta miting podrške Trajanu Baseskuu, dok su u blizini drugi protestovali.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

23:06

Default images

Protestni miting održan je na Trgu Univerziteta.

Na mitingu koji je organizovala PDL okupilo se oko 2.000 ljudi, koji su stigli autobusima na Trg revolucije, a među njima su bili I penzioneri iz drugih gradova.

Na skupu su govorili predsednik PDL-a Vasile Blaga, kao i drugi lideri te partije, koji su obećali podršku predsedniku Baseskuu, dok su premijer Viktor Ponta i vladajuća Socijal-liberalna unija (USL) bili oštro kritikovani.

Tražena je, takođe, ostavka vlade.

Lideri PDL su pozvali na jedinstvo i borbu za pobedu na jesenjim parlamentarnim izborima, jer su 10. juna na lokalnim izborima osvojili samo oko 15 odsto glasova birača.

PDL je isgubila vlast 27. aprila, pošto je USL osvojila većinu u parlamentu i formirala 7. maja vladu Viktora Ponte.

Baseskuova partija je nezadovoljna, jer je izgubila parlamentarnu većinu, vladu, a juče su smenjeni i predsednici Senata I Poslaničkog doma, a na njihova mesta su došli predstavnici USL.

Sutra se očekuje da će parlament glasati za smenjivanje Baseskua.

U tim okolnostima lideri PDL su danas obećali oštru i stalnu borbu protiv sadašnjih vlasti, svim sredstvima.

Na Trgu Univerziteta, gde se protestovalo protiv Baseskua, skandiralo se "dole", "ostavka".

Među učesnicima su bili mnogi od onih koji su zimus, po najvećem mrazu, demonstrirali svako veče protiv predsednika i vlade Emila Boka.

Zbog zimskih protesta vlada Emila Boka je podnela ostavku i formirana je vlada Mihaja Razvana Ungureanua koja nije trajala više od 78 dana i došla je na vlast tadašnja opozicija, koja je i sada vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: