Preminuo general Ninoslav Krstić

Predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju, general u penziji Ninoslav Krstić, preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji, saopštili su predstavnici Foruma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.07.2012.

22:03

Default images

Krstić je rođen 10. jula 1946. godine u selu Niševci, kod Svrljiga. Po završetku Vojne akademije, nastavio je sa stručnim usavršavanjem, a u vojsci je bio na dužnostima od komandanta čete do komandanta korpusa.

Čin generala dobio je 1994. godine, kada je postavljen za komandanta Novosadskog korpusa. Četiri godine kasnije, postavljen je za načelnika štaba i zamenika komandanta Prve armije. Od decembru 1999. godine bio je načelnik inspekcije Vojske Jugoslavije.

Na čelo komande Združenog sastava Vojske i policije, koji će ući u tampon zonu na jugu Srbije, postavljen je u martu 2001. godine, a iste godine smenjen je sa te dužnosti odlukom predsednika SRJ Vojislava Koštunice, a na zahtev načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića.

Forum za bezbednost i demokratiju je udruženje građama, na cijem je čelu bio Krstić. Osnovan je u oktobru 2004. godine u Beogradu sa ciljem da kroz svoju aktivnost doprinosi demokratskim procesima i razvoju društva, posebno podstičući jačanje civilne kontrole, deideologizaciju i depolitizaciju ukupnog bezbednosnog domena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: