KM: Optužnica protiv šestorice Srba

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da je podignuta optužnica protiv sedam osoba, zbog sumnje da su 2008. godine počinili više krivičnih dela.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

19:41

Default images

Od sedam osoba protiv kojih je podignuta optužnica šestorice su Srbi, a optužnicu je podigao međunarodni tužilac.

Gudeljevićeva je Tanjugu rekla da je Euleksov tužilac iz Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici podigao optužnicu protiv Marjana Ilinčića, Zorana Čavića, Dragana Milojevića, Miodraga Ralića, Avnija Krasnićija, Aleksandra Arsenijevića i Nebojše Jovića.

Osumnjičeni se terete za nelegalno zauzimanje suda koji se nalazi u severnom delu Mitrovice, poziv na otpor, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo, ugrožavanje Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja.

Ovim osobama se takođe na teret stavlja oštećenje pokretne imovine, raspirivanje nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, razdora ili netrpeljivosti, i za učešće u grupi koja je ometala službena lica u vršenju službene dužnosti.

Slučaj je povezan sa martovskim neredima 2008. godine, kada je veliki broj ljudi izveo protivpravni napad na zgradu suda u severnom delu Mitrovice, koji je rezultirao smrću ukrajinskog međunarodnog službenika, rekla je Gudeljevićeva.

To je dovelo do zatvaranja suda i intervencije Kfora a slučaj čeka na potvrdu optužnice, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: