TV Čačak u štrajku zbog plata

Već pet meseci zaposlenima u TV Čačak kasne plate, a nisu uplaćeni ni doprinosi. Radnici su stupili u štrajk tražeći pomoć od lokalne vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

18:41

Default images

Pored toga računi za SOKOJ i RRA dostigli su velike iznose.

Zbog toga je ta medijska kuća, nakon privatizacije, dovedena praktično do gašenja. Zaposleni su stupili u štrajk, tražeći ostvarenje svojih prava, ali i da lokalna vlast pronađe rešenje iz krizne situacije, jer su oni najodgovorniji zbog pogrešnog izbora u privatizaciji TV Čačak.

Već deset dana Televizija Čačak ne emituje uobičajnu programsku šemu, zbog štrajka zaposlenih. Vlasnik ove medijske kuće Zoran Bojović na sastanku sa zaposlenima tražio je rok od 15 dana, da izmiri potraživanja zaposlenima, ili da raskine ugovor o privatizaciji.

Predsednik sindikata TV Čačak Zoran Grujović kaže da će agonija zaposlenih potrajati, bilo da vlasnik pronađe privremeno rešenje, ili pak raskine ugovor sa agencijom za privatizaciju.

"Jer bi se problem koji imaju samo produžio. Znači do raspisivanje nove aukcije za prodaju televizije bi prošlo dosta vremena i postoji opasnost da i na toj aukciji ne dođe do prodaje televizije", kaže Grujović.

Prema rečima glavne i odgovorne urednice Svetlane Kojanović, vlasnik ne želi da o ovom problemu govori dok ne pronađe rešenje.

S druge strane Predrag Živković, član štrajkačkog odbora, kaže da se ono nalazi u rukama lokalne vlasti, koja je sudbinu 30 porodica olako prepustila nesigurnoj privatizaciji.

"Od strane gradske uprave nismo naišli ni na kakvo razumevanje od kada je počeo proces privatizacije medija, što nije slučaj sa drugim gradovima u Srbiji, sa drugim većim gradovima koji su negde shvatili značaj lokalnog i regionalnog javnog servisa i potrudili se da svoj informativne kuće sačuvaju od ovakvog načina privatizacije", kaže Živković.

Čačani ne žele da dođe do gašenja ove gradske televizije, već da se pronađe rešenje da ona nastavi sa radom, ali i da zaposleni ostvare svoja prava.

Rešenje problema sačekaće verovatno novu gradsku vlast, čije je formiranje i dalje neizvesno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: