Ministri iz DS idu u poslanike

Poslanički klub Demokratske stranke u narednom sazivu biće "ojačan" prvom ministarskom postavom, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

22:19

Default images

Većina članova odlazećeg kabineta Mirka Cvetkovića koji odlaze u opoziciju, po prestanku mandata, preseliće se u parlament.

Kako su za "Novosti" potvrdili ministri odbrane Dragan Šutanovac, diplomatije Vuk Jeremić, državne uprave Milan Marković, za KiM Goran Bogdanović, oni će ministarske fotelje zameniti poslaničkim klupama, gde će se, kako najavljuju, baviti "odgovornim i kritičkim opozicionim radom".

Iako u septembru preuzima mesto predsedavajućeg GS UN, Jeremić će obavljati i funkciju poslanika u srpskoj skupštini.

"Moj cilj je stvaranje pre svega uslova za održivi opstanak Srba u Pokrajini, a manje je važno sa kog mesta i funkcije ću na njemu raditi", kaže Bogdanović za "Novosti".

Dosadašnja ministarka pravde Snežana Malović kratko je za "Novosti" rekla da će u narednom periodu doneti odluku o daljim ličnim političkim planovima. Još nije prelomio ni Dušan Petrović, ministar poljoprivrede. "Kapiten" odlazeće vlade, Cvetković, najverovatnije neće biti poslanik, već će se, kako nam kažu njegovi najbliži saradnici, baviti privatnim biznisom.

"Prvo idem na godišnji odmor sa porodicom. Svakako se vraćam struci, ortopediji, a još nisam doneo odluku da li ću biti poslanik", kaže Oliver Dulić, ministar životne sredine.

U poslaničkim klupama biće i Borislav Stefanović, šef srpskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom. On za "Novosti" poručuje da će se truditi da bude konstruktivna opozicija novoj vlasti.

Ministar dijaspore Srđan Srećković, koji je bio na listi "Izbor za bolji život", neće biti poslanik, jer, kako kaže "taj posao nije dovoljno dinamičan za moj temperament":

"Svakako ostajem u politici u kojoj sam dve decenije, kako bih, koliko god mogu, doprineo modernizaciji i napretku zemlje", navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: