Savet NATO-a pozitivno o Crnoj Gori

Severno-atlantski savet ocenio je da je Crna Gora postigla značajne rezultate u ostvarivanju zadataka iz Akcionog plana za članstvo u NATO.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

19:33

Default images

Ocenjeno je da je dosta ostvareno iz godišnjeg nacionalnog programa, sačinjenog ranije na osnovu Akcionog plana za članstvo u NATO.

Na sastanku saveta (NAC-a) i crnogorskih ministara spoljnih poslova i odbrane Milana Roćena i Milice Pejanović Đurišić ponovljen je stav NATO-a sa samita u Čikagu o politici otvorenih vrata prema zemljama Balkana, saopštila vlada u Podgorici.

Sastankom NAC-a predsedavao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen koji se, nakon toga, posebno sastao sa Roćenom i Pejanović Đurišić.

Ministarka odbrane Crne Gore je u prvom obraćanju NAC-u, istakla napredak Crne Gore u primeni NATO standarda u njenom sistemu odbrane, kao i rezultate na planu uništavanja viškova zastarelog naoružanja.

Milica Pejanović je podsetila na punu posvećenost Crne Gore učešću u mirovnim misijama pod okriljem NATO-a i drugih međunarodnih organizacija.

Ona je, takođe, kazala da se Crna Gora uključuje u projekat "pametne odbrane" i integrisani pristup rešavanju pitanja kontrole vazduha I mora u jugoistočnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: