Berluskoni oslobođen za proneveru

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni oslobođen je za proneveru u jednom predstavništvu njegove medijske imperije "Medijaset" zbog zastarevanja slučaja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.06.2012.

19:08

Default images

Sudija za preliminarna saslušanja u Rimu izjavio je da je slučaj protiv Berluskonija i još 10 osoba zastareo, prenela je ANSA.

Berluskoni je već oslobođen za sličan slučaj u Milanu koji se takođe odnosio na malverzacije u trgovanju predstavništva "Medijatrejda" filmskim autorskim pravima.

Među optuženima su i Berluskonijev sin Pjer Silvio i režiser i porducent egipatskog porekla Frank Agrama.

Protiv Berluskonija se vode još dva procesa u Milanu. U jednom procesu mu se sudi zbog toga što je navodno platio za seksualne usluge maloletne prostitutke Rubi i zloupotrebio položaj da bi to zataškao. U drugom je optužen zbog navodne umešanosti u objavljivanje sadržaja nezakonito pribavljenog audio-snimka.

I u sadašnjim i u prethodnim suđenjima Berluskoni je uvek negirao krivicu, tvrdeći da je žrtva manje grupe "levičarskih tužioca i sudija", koji ga progone zbog političkih razloga.

Iako se protiv njega vodilo više od 10 sudskih postupaka, bivši premijer nikada nije definitivno osuđen ili zbog izmena zakona koje su usvajale njegove vlade ili zbog zastarevanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: