Održan Sabor srpske omladine

Na planini Javor danas je održan peti Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja, na kome se okupilo blizu 10.000 posetilaca.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.06.2012.

19:40

Default images

Manifestacija je održana u organizaciji opstine Ivanjica i Humanitarne organizacije "Stara Raška" iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva vera i dijaspore Srbije.

Javor je proglašen planinom omladine Srbije, na kojoj je planirano da se svake godine pred Vidovdan mladi okupe, upoznaju i zbliže, u očekivanju sklapanja brakova.

Ubuduće ćemo još više raditi na organizaciji ovog sabora, kako bi odziv omladine iz dijaspore bio veći, rekao je Tanjugu predsednik Upravnog odbora "Stare Raške" Vojin Vučićević.

Predsednik ove humanitarne organizacije Rajko Dobrosavljević je istakao da su na više načina pomagali opustela sela raške oblasti.

"Nabavljali smo rasnu stoku, sadnice voća, ali ispostavilo se da je najbolji vid pomoći oženiti momke iz ovih planinskih krajeva, jer je iz tih brakova rođeno između 500 i 600 dece, prema našoj proceni", naglasio je Dobrosavljević.

Na ovoj kulturno-umetničkoj manifestaciji dana su, pored ansambala iz Srbije, nastupili su srpski ansambli iz Rumunije, Republike Srpske i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: