SEEMO: Bombe kod sedišta grčke TV

U dvorište komercijalne atinske televizije Skai tokom nedeljnih poslaničkih izbora su bačene dve ručne bombe, ali nisu eksplodirale, saopštio SEEMO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2012.

18:24

Default images

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) je saopštila da je kod zgrade u kojoj je medijska grupa "Katimerini" u Atini, u okviru koje je televizija i radio Skai, zaposleni juče video jednu bombu, a druga je nađena zahvaljujući anonimnom telefonskom pozivu.

Predstavnici svih većih političkih partija osudili su incident, piše u saopštenju SEEMO, u kojem se kaže da motre na rast brojnosti napada na medije i novinare u Grčkoj.

"Nadam se da će nova vlada, kada bude formirana, garantovati slobodu medija i privesti pravdi odgovorne za napade i pretnje novinarima", rekao je u Beču generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović.

Dve sedmice pre juče ponovljenih izobra, 4. juna, četiri Molotovljeva koktela bačena su na sedište medijske grupe "Katimerini", a u napadu niko nije povređen. Mesec dana ranije napadnut je voditelj TV Skai.

U saopštenju SEEMO podseća na još nekoliko napada na novinare poslednjih sedmica. Česta meta nasilja bili su novinari koji su izveštavali o antivladinim protestima i napadima na imigrante.

Vujović je izrazio veliku zabrinutost zbog napada na novinare i medije u Grčkoj i pozvao političare i policiju da obezbede sve medije, da im omoguće da slobodno rade i da uhvate napadače.

"Ako bude potrebno, SEEMO će poslati delegaciju u Atinu da ispita sve napade na novinare tokom prethodne godine", ukazao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: