Deo ruske opozicije se udružio

Dve ruske opozicione partije saopštile su da će udružiti snage i pridružiti se talasu antivladinih protesta.

Izvor: Beta

Subota, 16.06.2012.

20:16

Default images

Partija narodne slobode, poznata i kao Parnas, saopštila je da će se spojiti sa Republikanskom partijom i da će zahtevati od Kremlja da oslobodi političke zatvorenike i ponovo održi parlamentarne i predsedničke izbore do 2013. godine.

Dve liberalne partije, marginalizovane posle 12 godina vladavine Vladimira Putina, udaljile su se od masovnih demonstracija u kojima je tokom prethodnih meseci učestvovalo desetine hiljada ljudi.

Stranku Parnas osnovali su 2011. opozicioni lideri, među kojima bivši premijer Mihail Kasjanov i bivši zamenik premijera Boris Njemcov, a na poslednjim parlamentarnim i predsedničkim izborima bilo joj je zabranjeno učešće.

Više desetina hiljada ljudi je u nizu protesta tražilo ostavku Putina, nove izbore i oslobađanje političkih zatvorenika.

Rusija je nedavno donela i zakon kojim su drastično povećane kazne za kršenje pravila na demonstracijama i učešće na protestima koji nisu odobreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: