Rim: Protesti zbog mera štednje

Desetine hiljada italijanskih radnika protestovalo je u Rimu zbog smanjenja penzija i povećanja poreza u okviru mera štednje koje je uvela Montijeva vlada.

Izvor: Tanjug

Subota, 16.06.2012.

19:27

Default images

Demonstranti su na protestu, koji su organizovali glavni radnički sindikati, tražili veću sigurnost na poslu, naročito za mlade ljude, pošto vladine reforme omogućavaju poslodavcima da lakše otpuste zaposlene.

Okupljeni su nosili šarene balone i zastave sindikata, a stariji radnici žalili su se da ne mogu da sastave kraj s krajem od svojih penzija, na povećanje poreza, kao i da njihova deca imaju male šanse da se zaposle, preneo je AP.

Premijer Monti rekao je da poslednje mere štednje predstavljaju "drugu fazu" programa njegove tehnokratske vlade, kako bi se postigao ekonomski rast, usled duboke recesije i ogromnog duga zemlje.

Monti je juče izjavio da se reforma tržišta rada nalazi u završnoj fazi.

Posle toga, on namerava da predloži mere za podsticanje rasta u trećoj po snazi privredi evrozone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: