Rumunija: Sveštenik ubijen u crkvi

Rumunska policija pokrenula je potragu za čovekom koji je u crkvi ubio sveštenika ubodom nožem u srce, što se u Rumuniji smatra događajem bez presedana.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2012.

16:04

Default images

Posle ubistva u gradu Fokšani na istoku Rumunije, osumnjičeni je odmah pobegao, prenela je danas agencija Mediafaks.

Posle okončanja liturgije, u crkvi su ostali samo sveštenik i žena koja prodaje sveće. Tada je svešteniku prišla osoba koja je od njega zatražila da prokomentariše neke pasuse iz Biblije.

Kada je sveštenik počeo da odgovara na pitanje, osoba obučena u crno ubola ga je nožem u srce, a posle zločina u crkvi su pronađeni listovi stranica iz Biblije i nož.

Hitna pomoć je odmah stigla, ali ni posle pedeset minuta reanimacije nije uspela svešteniku da spase život.

Policija je saopštila da je ubica identifikovan i da postoje indicije gde bi mogao da se nalazi. Pod nadzorom su svi putevi koji vode iz grada.

Sveštenik Tudor Marin (69) bio je omiljen i poštovan. Posle ubistva, veliki broj ljudi se okupio oko crkve.

Psiholozi ocenjuju da je ubica psihopata sa fiksacijom na religiozna pitanja koja kod njega izazivaju ekstremno ponašanje.

Ubistvo sveštenika je događaj bez presedana u Rumuniji, zemlji sa gotovo 90 odsto građana pravoslavne vere i velikim procentom vernika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: