Goran Svilanović na čelu RCC

Bivši šef srpske diplomatije Goran Svilanović najverovatnije će biti izabran za novog generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2012.

23:37

Default images

Kako saznaje agencija Beta, oko Svilanovićeve kandidature postignuta je saglasnot u Savetu za regionalnu saradnju, što će biti potvrđeno na sutrašnjem godišnjem sastanku RCC u Beogradu.

Kandidata za novog generalnog sekretara RCC treba potom da podrže ministri spoljnih poslova Procesa saradnje u JIE (SEECP) na sastanku koji će se održati u četvrtak u Beogradu, a zvaničnu potvrdu daće šefovi država na sastanku u petak, takođe u Beogradu.

Svilanović je jedan od trojice kandidata za generalnog sekretara RCC, uz Mitju Močnika iz Slovenije i Bozkurta Arana iz Turske.

Na četvrtom godišnjem sastanku RCC generalni sekretar Hido Biščević predstaviće izveštaj o radu za proteklu godinu. Kako je najavljeno, Biščević će podneti godišnji izveštaj o saradnji u jugoistočnoj Evropi i izveštaj o prvoj godini primene Strategije i radnog programa RCC za period 2011-2013. godine.

Sutrašnji sastanak organizuju Srbija kao predsedavajuća SEECP i Sekretarijat RCC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: