SAD žele saradnju sa Nikolićem

SAD žele da sarađuju sa novim srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem na daljoj integraciji Srbije u EU i rešavanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.06.2012.

21:17

Default images

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Niland rekla je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu da je američka državna sekretarka Hilari Klinton juče, neposredno nakon inauguracije, pozvala Nikolića da mu čestita izbor na funkciju predaednika i da mu kaže da Amerika želi da sarađuje sa njim.

"Ona je u razgovoru podvukla da je osnovni interes da Srbija nastavi svoj put ka EU i da ostvari otvoren i transparentan odnos sa Kosovom", rekla je Nilandova.

"Naša poruka je da želimo da sarađujemo sa novim predsednikom kao i da vidimo Srbiju koja nastavlja evropske integracije i radi na rešavanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom", zaključila je portparolka Stejt departmenta.

Na pitanje kako komentariše nedolazak lidera regiona na jučerašnju predsedničku inauguraciju, i da li takav potez sa njihove strane kvari regionalne odnose, Nilandova je kratko odgovorila da ne može da komentariše odluke vlasti tih država da ne prisustvuju inauguraciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: