Euleks: Nova kampanja o korupciji

Euleks je pokrenuo novu kampanju o korupciji ne Kosovu kako bi osporio stav da do sada nije ništa učinjeno u borbi protiv korupcije na visokom nivou.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.06.2012.

20:30

Default images

"Euleks ne radi ništa u borbi protiv korupcije na visokom nivou" slogan je nove kampanje koja je započela na TV stanicama na Kosovu.

Spot koji prati kampanju emituje se na TV stanicama, a podeljeno je više od 35.000 letaka širom Kosova sa istom porukom. Takođe se dele majice i osveživači za automobile u znak podrške kosovskoj Agenciji za borbu protiv korupcije.

Nikolas Hoton, šef Euleksove Kancelarije za štampu i javno informisanje, koja je i inicirala ovu kampanju, saopštio je da na ovaj način Euleks želi da ospori stav da ništa nije učinjeno u borbi protiv korupcije.

"Korupcija nikada neće moći da bude u potpunosti eliminisana, ali je postignut određeni napredak u borbi protiv korupcije. Još uvek treba da bude učinjeno puno toga. Na primer, donete su 33 presude u značajnim slučajevima korupcije na visokom nivou, u toku je šezdeset istraga", naveo je Hoton.

On je u saopštenju istakao da se među onima koji su proglašeni krivima nalaze sudije, policajci, službenici u vladi i političari, što, kako je ocenio, nisu beznačajne činjenice.

Hoton je objasnio da borba protiv korupcije uključuje sve, a da se Euleks bavi slučajevima na visokom nivou, koji su komplikovani i koji oduzimaju puno vremena i da veći deo posla u borbi protiv korupcije sprovode lokalni organi.

"Euleks se može uhvatiti u koštac samo sa delićem problema. Ali mi to radimo zajedno i u cilju pružanja podrške lokalnim vlastima. Iz tog razloga mi podržavamo aktivnosti lokalne Agencije za borbu protiv korupcije i oglašavamo njen broj za hitne pozive", kazao je on.

Euleks je ohrabrio ljude na Kosovu da lokalnim organima prijave svoja lična iskustva u vezi sa korupcijom.

U predstojećem periodu Euleksova Kancelarija za štampu i javno informisanje sprovešće specijalne aktivnosti u znak podrške Savetu za borbu protiv korupcije, Agenciji za borbu protiv korupcije i policijskom inspektoratauKosova, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: