Kerum: Gejevi nisu dobrodošli

Gradonačelnik Splita Željko Kerum izrazio je zadovoljstvo što je gej parada protekla bez incidenata, ali je naglasio da ta povorka nije dobrodošla u Splitu.

Izvor: B92

Subota, 09.06.2012.

21:47

Default images

"Drago mi je da je ovogodišnji 'Split Prajd' prošao bez incidenata jer su Splićani poslušali našu preporuku da ignorišu paradu i ne dođu na Rivu. Snage bezbednosti bile su jake, a toliko angažovanje policije zapravo je bezrazložno trošenje novaca", napisao je gradonačelnik u saopštenju.

Kerum se požalio da je skoro ceo dan jedan velik deo grada bio je blokiran, komunikacija središtem Splita bila je otežana, a ljudi nisu mogli komotno da šetaju.

"Splićani su svojim ignorisanjem parade pokazali što misle o njoj, da ih ne zanima, da je ne žele u svom gradu i da nije dobrodošla u Split", naveo je Kerum u saopštenju.

Kerum se u danima pre održavanje povorke nije oglašavao, a optužio je MUP i policiju što su najavili da će obezbeđivati Rivu za koji su organizatori dobili dozvolu.

Gradske vlasti u Splitu zabranile su i postavljanje bine, ističući da su samo oni kompetentni za to. Gradski redari danas su nastojali da smanje prostor na Rivi namenjen održavanju programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: